Nākamgad tomēr nemainīs MUN likmi un neieviesīs mikrouzņēmumiem aizliegtās nozares.

Sākotnēji grozījumi Mikrouzņēmumu nodokļa (MUN) likumā paredzēja, ka mikrouzņēmuma apgrozījumam līdz 7000 eiro piemēros 5% MUN likmi, apgrozījumam no 7000,01 līdz 100 000 eiro par mikrouzņēmuma saimnieciskās darbības pirmo, otro un trešo taksācijas gadu kopš MUN maksātāja statusa iegūšanas likme būs 5%, bet, sākot ar saimnieciskās darbības ceturto taksācijas gadu kopš MUN maksātāja statusa iegūšanas, mikrouzņēmumu nodokļa likme būs 8%.
http://financenet.tvnet.lv/zinas/586204-nakamgad_tomer_nemainis_mun_likmi_un_neieviesis_mikrouznemumiem_aizliegtas_nozares

Tomēr šodien Saeimas atbalstītie likuma grozījumi paredz, ka šīs izmaiņas stāsies spēkā no 2017.gada.

Šīs likuma izmaiņas atbalstīja 66 deputāti no koalīcijas frakcijām un opozīcijas partijas «No sirds Latvijai», pret bija 29 opozīcijas parlamentārieši. Savukārt Rihards Eigims (ZZS) un Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) balsojumā nepiedalījās.

Tāpat deputāti atteicās arī no iepriekš akceptētās idejas par aizliegto nozaru sarakstu MUN. Valdība iepriekš bija vienojusies no nākamā gada 37 nozarēm nepiemērot MUN režīmu, tomēr šodien atbalstītais likums paredz šādas izmaiņas piemērot no 2017.gada.Vienlaikus paredzēts pakāpeniski ieviest minimālo valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu (VSAOI) mikrouzņēmumu nodokļa maksātāju darbiniekiem. Minimālā valsts sociālās apdrošināšanas obligātā iemaksa tiks ieviesta, sākot ar 2017.gadu, nodrošinot 2016.gadā darba devējiem iespēju izvēlēties savai saimnieciskajai darbībai atbilstošu nodokļu maksāšanas režīmu un pielāgot programmatūru atbilstoši jaunajam regulējumam, savukārt valsts iestādēm - laiku informācijas sistēmu pielāgošanai. 2017.gadā būs pārejas periods, sākot iemaksu veikšanu no trim ceturtdaļām minimālās algas. Savukārt 2018.gadā valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas paredzēts veikt no pilnas minimālās algas.