Rosinās mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem ierobežot pakalpojumus juridiskajām personām

Kā informēja Finanšu ministrijā , lēmums akceptēts šodien valdības sēdē, skatot grozījumus Mikrouzņēmumu nodokļa likumā pirms to virzīšanas Saeimā uz otro lasījumu.

Tādējādi mikrouzņēmumu nodokļa maksātāji pēc būtības sniegtu pakalpojumus tikai pakalpojuma saņēmējiem - fiziskām personām, bet ne starpniekiem, kas parasti ir juridiskas personas. Piedāvājums nodrošinātu, ka mikrouzņēmumu nodokļa režīms pārtrauktu kropļot konkurenci pakalpojumu sektorā.

Vienlaicīgi ar šo priekšlikumu tiktu atcelti nozaru ierobežojumi mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem, kas līdz šim tika vērtēti pretrunīgi.

Vienlaikus mikrouzņēmumu nodokļa režīms saglabātos sektoros, kuros vērojams augsts ēnu ekonomikas īpatsvars, piemēram, pakalpojumu sektoros, kur pakalpojumu fiziskai personai sniedz cita fiziska persona. Tādējādi arī turpmāk uzņēmēji, kas darbojas šajos sektoros, tiktu stimulēti legāli maksāt nodokļus.

FM piedāvājumā jaunais režīms būtu piemērojams jau ar 2016.gadu visiem jaundibinātiem mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem. Savukārt līdz šā gada 31.decembrim reģistrētajiem mikrouzņēmumu nodokļa maksātājiem ir paredzēts pārejas periods līdz 2016.gada 1.jūlijam.