No 2016.gada 1.janvāra minimālā mēneša darba alga normāla darba laika ietvaros būs 370 EUR. 

Lai to īstenotu, izstrādāta minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanas formula attiecībā uz četru veidu normālā darba laika stundu skaitu mēnesī .Atbilstoši noteikumos noteiktajai formulai LM katru gadu aprēķinās četru veidu normālā darba laika stundu skaitu mēnesī un atbilstošās minimālās stundas tarifa likmes pa mēnešiem par nākamo periodu, un publicēs to apmērus LM tīmekļvietnē.

Jaunajā sistēmā, lai būtu precīzāks ikmēneša darba algas aprēķins, minimālās stundas tarifa likmes apmērs noteikts ar četrām zīmēm aiz komata, līdz šim esošo trīs zīmju vietā.

Atsevišķi ir noteiktas normas attiecībā uz darbiniekiem, kuriem noteikta summētā darba laika uzskaite un noteikts nepilns darba laiks.

Iepriekšminēto paredz otrdien, 24.novembrī, valdībā apstiprinātie Ministru kabineta "Noteikumi par minimālās mēneša darba algas apmēru normāla darba laika ietvaros un minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu".

Atgādinām, ka 2015.gadā minimālās mēneša darba algas apmērs normāla darba laika ietvaros ir 360 EUR. Minimālā stundas tarifa likme ir 2,166 EUR, bet pusaudžiem un darbiniekiem, kuri pakļauti īpašam riskam un kuriem normālais darba laiks ir septiņas stundas dienā un 35 stundas nedēļā, minimālā stundas tarifa likme ir 2,477 EUR.