"Krājumu novērtēšanas un uzskaites īpatnības ražošanas un tirdzniecības uzņēmumos"

"Krājumu novērtēšanas un uzskaites īpatnības ražošanas un tirdzniecības uzņēmumos"

    Savas darbības realizēšanai uzņēmumā ir jābūt visiem nepieciešamiem ražošanas krājumiem. Tie ir svarīgs ražošanas jaudu elements un nosaka to attīstību. Jūs iegūsiet visaktuālāko informāciju par krājumu uzskaites metodēm un ražošanas pašizmaksām. Visa sniegtā informācija ietver izmaiņas likumdošanas bāzē un pāreju uz Eiro. Jums tiek dota unikāla iespēja pavairot savas zināšanas jautājumos saistībā ar krājumu uzskaiti savā uzņēmumā, izvairīties no daudzām kļūdām, kā arī celt savu profesionālo kvalifikāciju. Mūsu semināra programmas raksturiezīme – ir praktiska pieeja mācībām. Tiks sniegti praktiski piemēri un izanalizētas tipiskās kļūdas. Pieredējusi lektore palīdzēs jums tikt galā ar visām uzskaites niansēm un atbildēs uz visiem jūsu jautājumiem

"Krājumu novērtēšanas un uzskaites īpatnības ražošanas un tirdzniecības uzņēmumos"

Programma

 

 1. Normatīvie akti, kas reglamentē krājumu uzskaites organizāciju un novērtēšanu.

 2. Grāmatvedības organizācijas dokumenti , kas saistīti ar krājumu uzskaites organizāciju un novērtēšanu (grāmatvedības uzskaites metodika).

3.Pirkto krājumu  novērtēšana (iegādes pašizmaksa). Ar krājumu iegādi saistīto izdevumu uzskaite (uzskaites varianti) un atspoguļošana bilances datumā.   

4. Pašražoto krājumu  novērtēšana (ražošanas pašizmaksa). Pašizmaksā iekļaujamo izmaksu klasifikācija : tiešās un netiešās izmaksas, mainīgas un fiksētas izmaksas.  

5. Ražošanas pašizmaksas kalkulācijas metodes: produkta pašizmaksas kalkulācijas metode, procesa pašizmaksas kalkulācijas metode u.c. Gatavas produkcijas un nepabeigto ražojumu krājumu novērtēšana.   

6. Pirkto un pašražoto krājumu  uzskaites metodes (krājumu kustība): nepārtrauktā un periodiskā krājumu  uzskaites metodes . Pašražoto krājumu  uzskaites īpatnības (iespējamie uzskaites varianti).  

7. Lokalizācijas krājumu  uzskaites metodes: 

–       Mazumtirdzniecības cenu metode – tirdzniecības uzņēmumiem;   

–       Standartizmaksu metode – ražošanas uzņēmumiem.   

8.  Pārdotās preces pašizmaksas noteikšana. Pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas un to noteikšana. Pašizmaksas atspoguļojums peļņas vai zaudējumu aprēķinā.   

9. Zudumu uzskaite (dabiskie un virsnormas zudumi) .Normatīva izstrādāšana zudumiem.   

10. Krājumu novērtēšana bilances datumā. Krājumu vērtības samazināšanās. Uzkrājumu veidošana bojātiem un nelikvīdiem krājumiem, uzkrājumu izmaiņas un norakstīšana, atspoguļošana finanšu pārskatā.   

11. Krājumu novērtēšana pārejot uz EIRO. Problemātisko situāciju analīze krājumu uzskaitē pārejot uz EIRO.

12. Praktisko situāciju analīze. Praksē biežāk konstatētās kļūdas krājumu uzskaitē un novērtēšanā.

  Semināra laiks:    ххххххххх 10:00 – 14.30 LATVIEŠU VALODĀ

  Seminārs notiek: Rīga, Akadēmijas laukums 1. 

  Pasniedzēja:  Julija Bojarenko – mag. oec, M.sc.oec.,  mācību literatūras autors,  konsultante finanšu jautājumos, grāmatvedības pasniedzēja ar vairāku gadu pieredzi, praktizējošā sertificētā grāmatvede-auditore. Pasniegšanas pieredze 18 gadi.  

  Cena:55,  EUR(Cenā ietilpst: izdales materiāli un kafijas pauze)

Katram dalībniekam tiks izsniegts sertifikāts par semināra apguvi. 
* pie nepietiekama plānotā dalībnieku skaita, nodarbības var tikt ATCELTAS!!! 

 Piedaloties diviem vai vairāk apmeklētājiem no viena uzņēmuma – atlaide 15% no dalības maksas

 Pastāvīgiem klientiem- atlaide 20% no dalības maksas .